Jouw bedrijf in woorden samengevat

Het is natuurlijk geweldig om een strakke website te hebben van jouw onderneming.

Eigentijds met de sfeer van de organisatie, mooie beelden en strakke teksten.

Regelmatig word ik ‘ingevlogen’ om tekstueel mee te kijken. Want ook de beste websitebouwers, reclamebedrijven en marketeers zijn geen schrijvers!

‘Copy Past’

Dat is soms de methode die wordt gehanteerd. De opdrachtgever betaalt bijna per minuut, maar het woord is niet eens van hem of haar. Goed gevonden op het web, toevalstreffer dat je het ooit tegenkomt. Is dat erg? Nee hoor, ook muziek lijkt soms op elkaar. Maar wel belangrijk dat je het weet en er een eerlijke prijs voor betaalt.

Hoe doe jij dat dan?

Allereerst kijk en lees ik niet hoe anderen het doen, maar wil van de opdrachtgever weten wat er wordt verwacht. Vervolgens gaan we samen het proces in van schrijven, maken en vormen en in deze samenwerking ontstaat iets unieks. Pas als we tevreden zijn gaan we kijken en vergelijken.

Soms is een idee goed en vinden we er een tweede van, meestal zijn onze ideeën briljant en kom je ze nergens tegen. Na ja, na verloop van tijd wellicht omdat iemand anders ging knippen en plakken. Maar ook van Gogh was er trots op dat z’n werk werd gekopieerd …